tiistai 10. elokuuta 2010

Treenaamassa

Tänään lähdettiin treenaamaan koko porukalla agilitya, tokoa ja seisomista tulevia näyttelyitä varten. Pakkasin mukaan kolme vesikuppia (yksi kahdelle koiralle), vesipulloja, näyttelyremmit, nakkipaketin ja muuta asiaankuuluvaa, jotta voisimme viipyä treenaamassa vähän pidempään. Erityisesti näyttelytreeniä ajattelin ottaa koko porukalla, koska 20.8. olisi luvassa ensimmäinen näyttely Sophielle ja Fredille Englannissa!

Päästin treenikentällä kaikki koirat vapaaksi, olin kuitenkin jo varma niiden kentällä pysymisestä. Treenaamaan oli tullut myös ystäväni omien collieidensa kanssa, joten Simo, Titi, Danny, Eiffel ja Sophie pääsivät juoksemaan pehkojen kanssa. Otin Fredin alkukäsittelyyn, sen kanssa harjoittelisimme lähinnä seisomista, joka onnistui arvauksieni mukaan erittäin hyvin, olihan Fred kiertänyt jo ties mitä pentunäyttelyitä Hollannissa - eikä huonolla menestyksellä!

Niin myös Sophie seisoi erinomaisesti, mutta se oli kasvattajansa luona opetettu seisomaan automaattisesti ilman asettelua, vaikka westieitä ei yleensä vapaasti esitetä. En minäkään koiriani vapaana esitä, arvostelussa ja pöydällä asettelen ne, mutta kyllä ne väliaikoina saavat ihan vapaina seistä - jos vain pitävät häntäänsä kunnolla pystyssä!

Sophie ja Fred saivat seisotusharjoitusten jälkeen mennä leikkimään muiden koirien kanssa, kun otin Titin ja Eiffelin mukaani, tälläkertaa harjoittelemaan tokon perusjuttuja. Olin suunnitellut kummankin koiran ilmoittamista kokeeseen lähiaikoina, jos vaikka Titikin ottaisi sen ykköstuloksen, jotta sille vielä TK1 saataisiin. Eiffelhän kilpaili nyt AVOimessa luokassa, mutta siltikin tarvitsi vielä reilusti harjoitusta. Eiffel oli koira, josta ei tiennyt miten se kokeessa käyttäytyy, välillä se on mallioppilas, välillä ei keskity ollenkaan. Se kuitenkin keskittyi ne kaksi koetta, joista ykköstulokset saatiin!

Pyysin ystäväni auttamaan, voisimme ottaa liikkeitä yhdessä, jos hän ohjaisi Titiä, joka tarvitsi nyt vähemmän harjoitusta. Eiffel oli vielä epävarmoja liikkeitä noutaminen ja kauko-ohjaus. Titin kanssa oltiin pennusta asti harjoiteltu alokasluokan liikkeitä, joten se osasi ne jo hyvin, niin hyvin että olisi valmiina kokeeseen. Otettiin siinä nopeasti kaikki liikkeet joita koirat tarvitsi, ja hyvinhän se meni, tänään molemmat toimivat kyllä yli odotusteni.

Simo ja Danny saivat mennä ihan vapaamatkustajina, en niitä jaksanut nyt rasittaa, ne osasivat jo hommansa näyttelyitä varten. Otettiin loppuun vähän temppuja nakeilla, ja lähdimme kotiin. Koirat olivat jo ihan uupuneita treeneistä, mutta lähdin silti tunnin metsälenkille - nyt ainakaan kukaan ei voisi sanoa, ettei westiet jaksaisi liikkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti